ontbrekende puzzelstukjes

Het is allemaal begonnen op de Inpakkerij, een groep van ons activiteitencentrum voor volwassenen met een handicap, chronische ziekte of andere beperking. Na het inpakken van de kerstpakketten viel het werk in januari 2018 voor de cliënten stil. "Wat moeten we nu?", vroegen wij ons af. Na heel wat uren brainstormen, kwam Crista met het idee om 2 puzzels van Jan van Haasteren mee te nemen naar de groep en samen te voegen zodat er een complete puzzel uit voortkwam. Dat is tenslotte veel leuker dan een incomplete puzzel. Toen wisten we nog niet dat er zoveel verschillende snijmallen per puzzel bestaan. 


De cliënten vonden het erg spannend, want de meesten hadden nog nooit gepuzzeld.


In februari 2018 hebben we de eerste oproep geplaatst om gedoneerde puzzels te ontvangen. We hadden niet verwacht dat er zo veel reacties op zouden komen. Dit was het begin van het grote assortiment aan puzzels dat we vandaag de dag op de locatie hebben.


In mei 2018 kregen we een bericht van Els Rooswinkel. Het bleek dat Els een project had opgezet om mensen te helpen aan een ontbrekend stukje van Jan van Haasteren puzzels. Ze vroeg of wij dit project en de bijbehorende 500 puzzels wilden overnemen. Na er goed over nagedacht te hebben, hebben we besloten om dit aanbod aan te nemen. 


In september 2018 waren we uitgenodigd voor het Stripspektakel. Hier waren onder andere Jumbo en Jan van Haasteren aanwezig. Sinds deze beurs hebben wij contact met hen. Jumbo heeft ons gesponsord met o.a. puzzelmappen en doneert regelmatig puzzels aan ons. Als klap op de vuurpijl heeft Jan van Haasteren ons logo ontworpen!

 

Omdat we enorm veel gedoneerde puzzels aangeboden kregen vanuit het hele land, hebben we inleverpunten opgezet. Van Friesland tot en met België. Bij deze punten kunnen mensen hun puzzels inleveren. Dit scheelt verzendkosten voor de donateurs. De inleverpunten zorgen ervoor dat de puzzels bij ons terecht komen.

 

In april 2021 is er een puzzel opgedragen aan ons project. De puzzel heet "Het Ontbrekende Stukje". Daar zijn wij natuurlijk enorm trots op!Tot op de dag van vandaag ontwikkelt ons project zich. We streven ernaar om het voor de cliënten zo werkbaar mogelijk te maken, zodat ze met veel plezier hun werk kunnen uitvoeren. 

Er komt veel meer bij kijken dan alleen puzzelen. Alle cliënten voeren activiteiten uit die bij hun wensen en behoeften aansluiten. Denk aan enveloppen schrijven, ontbrekende stukjes zoeken, presentjes maken, puzzels inpakken voor de verkoop en tot slot enveloppen en pakketjes versturen.

Er vinden ook werkzaamheden plaats buiten onze groep om. Zo zijn er veel cliënten op andere locaties die voor ons puzzelen. De Servicegroep brengt en haalt de puzzels naar en van deze locaties, de fietskoerier brengt pakketjes naar ons vanaf ons postadres en diverse locaties maken puzzelproducten voor de verkoop.